Sorø Jazz

Arrangør er Victoria Teatret (non-profit selskab, som siden 1983 har drevet Sorøs biograf og anden kulturel virksomhed) i samarbejde med Allan Aistrup, som forestår kunstnerisk tilrettelæggelse, programlægning og administrative pligter i selskabet Jeronimus ivs.

Victoria Teatret - Storgade 15, 4180 Sorø

I samarbejde med: Jeronimus ivs, cvr. 36044675

Holbergsvej 101 A, 4293 Dianalund

tlf. 74466770, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bank: 6820-1406979 - Sydbank, Sorø

Henvendelse vedr. booking, markedsføring m.m. :

Allan Aistrup, tlf. 74 46 67 70, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Sorø Jazz er:

en uges sommerfestival

et vinterjazzprogram

og løse koncerter ind imellem

 

Hvert år i uge 30 (i 2016 er det 24.-31. juli) spiller Sorø Jazzfestivalen hver eneste dag hele ugen igennem. Det bliver til omkring 20 koncerter i alt, fra små duo- og trioformater til big band koncerter. Festivalen er spredt på mange forskellige spillesteder, museer, kulturinstitutioner, cafeer, hoteller, sportsklubber og kirker i hele Sorø kommune, fra Dianalund og Stenlille i nord over den gamle købstad midt i kommunen til Vester Broby og Suserup i syd. Det er netop festivalens bærende idé at få den professionelle, fornyende kvalitetsjazz bredt ud til publikum. Og uden falsk beskedenhed tør vi fastslå, at det lykkes. Der spilles stort set uden undtagelse for fulde huse – hvilket selvfølgelig også hænger sammen med, at nogle af spillestederne er så små, at der kun er plads til 40-50 tilhørere!

Første festival i 2013

Det begyndte i 2013. Dengang tog Sorøs turistchef Jesper Nygaard initiativ til at lave en jazzfestival i Sorø. Byrådets kulturudvalg bakkede op med økonomisk støtte og byens restauranter, cafeer og kulturinstitutioner tog velvilligt imod tilbud om at åbne for jazzmusik. Tilrettelæggelsen af festivalprogrammet blev overdraget til jazzkenderen Allan Aistrup, der tidligere havde booket jazz andre steder, bl.a. i flere år på Fyn, hvor han blev belønnet med den Fynske Jazzpris for indsatsen. I 2015 gav Sorø Byråd sin kulturpris til Sorø Jazzen.

Ny organisation i 2015

Jazzfestivalerne i 2013 og 2014 var så vellykkede, at der blev føjet et vinterjazzprogram med 5-6 koncerter til. Af helt andre årsager blev Sorø Turistbureau nedlagt i 2015 og turistchefen fyret, så jazzen fik ny organisation med ledelsen af byens Victoria Teater som bestyrelse for arrangementerne. Allan Aistrup fortsatte med at tilrettelægge jazzprogrammerne, og det lille bookingbureau Jeronimus ivs blev indsat til at tage sig af administration og økonomi. Således kunne Sorø Jazzen fortsætte med en festivaluge i 2015, mere vinterjazz i 2016 og selvfølgelig sommerfestivaler i 2016 og årene fremover. Sorø Jazzen kan glæde sig over støtte og tilskud både fra Sorø Kommune, Statens Kunstfond og flere andre private fonde og sponsorer. Desuden har jazzen Sjællandske Medier som partner med udgivelse af en tabloid jazzavis, der distribueres i 23.000 eksemplarer og desuden lægges på nettet på portalen sn.dk

jesperallan

Sådan begyndte det i vinteren 2013: Turistchef Jesper Nygaard og jazzbooker Allan Aistrup med den første Sorø jazzplakat i sne foran Sorøs gamle rådhus.


Udskriv