Tirsdag 24. juli kl. 16.00

daimilille

DAIMI med Louisiana Jazzband

Daimi, vokal, Jesper Løvdahl, tenorsax, Henrik Bolberg, trompet, Cosmus Bræstrup, basun, Peter Federspiel, bas, Ole Givskov, trommer, og Lars Brogaard, piano

Kongsgaarden

Daimi kommer til festival og

synger jazz på Kongsgaarden

Leo Mathisen prisen gik i år til den populære kunstner Daimi for hendes livslange jazzsang

I over 50 år har Daimi med sit glade, rundkindede ansigt strålet med et helt særligt lys i dansk showbiz. I sine utallige pophits har hun både kysset i sin gadedør og sat sin hat som hun vil. Mindre kendt er det, at hun er forankret i jazzen og gennem årene har optrådt med mange jazzbands bl.a. Kansas City Stompers, Sophisticated Ladies og Louisiana Jazzband, som hun nu kommer til Sorø Jazzfestival med. Daimi blev i vinter hædret med Leo Mathisen prisen for sin jazzsang. Prisen gives til en jazzmusiker, som både rummer elementer af guldalderjazzen og har en kunstnerisk jazzåre, der tegner den nutidige jazz. Mellem tidligere prismodtagere er Alex Riel, Ib Glindemann, Hugo Rasmussen og Mads Mathias.

Med tanke på Leo Mathisens ofte meget humoristiske og skæve indfaldsvinkel til både liv og jazz, falder Daimis livslange kunstneriske virkes evne til altid at søge nye, sjove og skæve samarbejder med alt fra Klaus Rifbjerg og Bent Fabricius-Bjerre over Dirch Passer og den danske revy til det lange makkerskab med Jytte Abildstrøm på Riddersalen på Frederiksberg – ja, da falder Daimi helt naturligt i øjnene som en værdig, nysgerrig og altfavnende modtager af Leo Mathisen Prisen 2018.” Sådan lød motiveringen, da den nu 74-årige Daimi modtog prisen.

Swingende jazzsextet

Det er en stor glæde, at Sorø Jazzfestivalen kan præsentere Daimi til en koncert på Kongsgaarden tirsdag den 24. juli kl. 16.00. Hun optræder sammen med Lousiana Jazzband, som hun har samarbejdet med i flere år. Bandet spiller et swingpræget repertoire med arrangementer hentet fra bl.a. Duke Ellington og Count Basie og har gennem årene optrådt flittigt såvel i Danmark som i Holland, Tyskland, Sverige og USA samt Grønland. Besætningen er den klassiske med trompet, saxofon, trækbasun og rytmegruppe med klaver, bas og trommer.

Tirsdag den 24. juli 2018 kl. 16.00.

DAIMI med Louisiana Jazzband – Daimi, vokal, Jesper Løvdahl, tenorsax, Henrik Bolberg, trompet, Cosmus Bræstrup, basun, Peter Federspiel, bas, Ole Givskov, trommer, og Lars Brogaard, piano

Kongsgaarden, Strandvejen 11, Vester Broby, 4180 Sorø

Entré: 150 kr.

Reservation: tlf. 40 433 433, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

www.kongsgaardenbroby.dk


Udskriv